Vulk & Montage Gruppen breddar utbudet – förvärvar DR Maskin

Michael, Pekka och Lotta

Nu effektiviserar och utvecklar vi vår produktportfölj. Genom att ta över DR Maskin ser vi till att försäljningen av sliptekniska produkter i hårdmetall samt regummeringstillbehör stannar i Sverige. Det betyder färre mellanhänder och snabbare service.

DR-maskin har sålt däck och regummeringsprodukter sedan 1989, men genom åren har verksamheten utvecklats. Nils Erik Gunnarsson som startade bolaget gick bort tidigare i år och hans dotter Lotta lämnar nu över försäljningen till Pekka Rajamäki och Michael Frisk.

 

Ett led mindre för dig som kund

Verksamheten kommer att fortsätta precis som tidigare med produkter från bland annat B&J, MAE och Continental. Kompetensen kommer finns kvar innanför Vulk & Montages väggar. Pekka, som jobbat med DR Maskin sedan 1994 är väl insatt i produkterna.

– Genom detta förvärv kan vi lyfta över utvalda delar av försäljningen till oss på Vulk & Montage. Eftersom vi tidigare köpte produkterna av DR Maskin blir det ett led mindre för våra kunder, som nu kan köpa dem direkt av oss, berättar Michael Frisk, delägare & vd, Vulk och Montage.

– Nu kan vi se till att verksamheten lever vidare i Nils Eriks anda, tillägger Pekka Rajamäki, delägare, Vulk & Montage.

 

Kan lösa problem åt många andra branscher

Vulk & Montage Gruppen har bättre lagermöjligheter, en större organisation och en bättre utvecklad säljkår än vad DR Maskin haft. Det gör att det finns stora möjligheter att satsa på fler branscher.

– Vi tror att re-lining är den bransch som kommer att växa mest. Vi säljer produkter till branschen redan idag, men nu kan vi erbjuda sliputrustning som används för att laga rör eller byta ut rördelar i exempelvis avloppsanläggningar, detta gör vårt erbjudande mycket bredare än tidigare förklarar Michael.

Sliputrustningen är en del i en mycket effektiv metod som använda för att laga hål. Den gör att man slipper gräva upp marken och byta rördelen. Istället kan man använda robot och kamera för att slipa röret invändigt.

– Genom att arbeta aktivt för att nå ut med information om alla fördelar som finns med slipprodukterna ser vi stora effektiviseringsvinster, avslutar Pekka.


Lämna en kommentar

*