Historia

”Håll hög servicenivå”  har varit ett genomgående mantra för oss på Karlstad Vulk & Montage ända sedan 1979 då verksamheten startade i en liten lokal på bakgården hos Branzells AB på Örsholmen i Karlstad.

De tre personer som fanns med i det tidiga skedet påbörjade, med sin kunskap och erfarenhet inom området, grunden till vad som skulle utvecklas till att bli en betydande leverantör av industrigummiprodukter med tillhörande tjänster.

Karlstad Vulk & Montage växte snabbt och redan 1982 blev lokalerna för trånga varför företaget flyttade till Skattkärr, någon mil utanför Karlstad. Allt fler agenturer kom till och vi fick förtroendet att inhysa centrallager för dåvarande Semperit samt lager och sammarbete med Habasit, Continental och Sandvik. Snart var det återigen dags att leta efter större lokaler.

År 2000 gick flyttlasset åter till Örsholmen och till lokalerna där vi fortfarande håller till, även om en del ombyggnationer och utökningar varit nödvändiga fram till idag.

Vår målsättning är att vara en komplett samarbetspartner inom området industrigummi, varför det för oss ter sig naturligt att anpassa vår verksamhet till våra kunders önskemål. Dessa önskemål har lett fram till att vi, förutom att vara produktleverantör, allt mer utvecklats till problemlösare där vi tar fram kundspecifika lösningar. Våra medarbetares gedigna applikationskunskaper, kombinerat med resurserna hos en grupp starka leverantörer, kommer väl till pass vid dessa systembyggen.

Det är den höga servicenivån som ska ta oss vidare i vår utveckling – så fortsätt att ställa höga krav på oss!

Viktiga årtal

1979 Karlstad Vulk och Montage Handelsbolag bildas

1979 – 81 Företaget hyr lokaler av Branzells AB på Örsholmen

1981 – 82 Företaget flyttar till Lantmannagatan 9 på Lamberget

1981 Centrallager för Semperit AB upprättas i Karlstad

1982 Företaget ombildas till Aktiebolag

1982 – 00 Flyttlasset går till Skattkärr

1980 – 81 Samarbetsavtal tecknads med Habasit AB och även Trelleborg AB

1983 Som en av de första i landet börjar man att spruta polyuretan

1985 – 86 Sverigelager för ContiTech upprättas. Utgör idag centrallager till hela Norden och Baltikum

1992 En av grundarna till KVOM, Edvardo ”LALO” Torres, väljer att sälja sin del av företaget och flytta ner till Helsingborg där han idag driver liknande verksamhet och ansvarar för transportörerna till bygget av Hallandsåsen. KVOM är idag ”Lalo´s” huvudleverantör av Gummiband och Rullar

2000 – Åter på Örsholmen, Blekegatan 8

2005 Hasse Svensson säljer sin del i Karlstad Vulk och Göran Skogman står som ensamägare

2009 I april väljer Göran att släppa in Michael Frisk & Pekka Rajamäki i företaget. Göran sitter vid detta tillfälle kvar som majoritetsägare

2010 I mars månad öppnar man dotterbolag/filial i Mora, Dalarna. Dalafödde Mats Barbro som tidigare arbetat flera år på Karlstad Vulk anställs som VD och har hand om den dagliga ruljansen i Mora

2011 Företaget investerar runt 1 000 000 på nytt kallförråd, uppfräschning av verkstaden och nya verktyg

2012 Karlstad Vulk och Montage fortsätter att växa och är under sommarperioden 19 + 3 anställda

2012 Mora Vulk & Montage AB ökar sin personalstab med 100%

2012 Göran säljer hela sin del i företaget men sitter kvar som styrelseordförande på obestämd tid